16 Nisan 2013 Salı

Battlefield 4 - Ön İnceleme




Uzun zamandır beklemediğimiz Battlefield 4'ün ön incelemesi ile karşınızdayız. Aslında Battlefield 4 çok erken geldi. Battlefield 2 ile 3 arasındaki zaman farkına bakınca bu aralık çok daha kısa gözüküyor. Battlefield'ın geçmişine baktığımızda online FPS ağırlıklı bir oyun olduğunu biliyoruz. Battlefield bu türün ilk temsilcilerinden olduğu için ve teknik özellikleriyle bu türdeki diğer oyunlardan daha başarılı olduğu için kendisinin bizim için ayrı bir yeri var. Battlefield 1942 oyunuyla beraber başlayan bu seri günümüze muhteşem grafik, oynayış ve multiplayer deneyimi getirdi. Bu deneyim 2002'de de bizi heyecanlandırıyordu, şimdi de heyecanlandırıyor.

 
Battlefield 4'ün 17 dakikalık oynayış videosundan sonra oyunun grafiklerinde çok abartılı gelişmeler yoktu aslında. Patlamalar, silahlar, oyun Battlefield 3 gibi muhteşemdi. Ama Battlefield 4'ün grafik motoru daha açıklanmamış olsa da muhtemelen Frostbite 3 kullanacak. Yayınlanan video da kaplamaların gelişimi hemen anlaşılıyordu. Yeni motorun bir diğer özelliği ise yıkım. Bu oyunda tüm binalar yıkılabilecek. Multiplayer oynarken binalara saklanamayacaksınız demek oluyor bu. Bu binalar yıkılırken de kaplamalarda hiçbir değişiklik olmayacak. Hava durumları daha gerçekçi yansıtılacak. Genel olarak oyunda Battlefield 2'den Battlefield 3'e geçerken gördüğümüz gibi bir devrim yaşamayacağız ama yinede bizi Battlefield 3'den daha iyi grafiker ve daha iyi bir oynayış bekliyor.


Battlefield'la ilgili diğer konuşulan şey ise oyunun SinglePlayer modu. Bu modun gerçektende insanı etkileyen bir SinglePlayer olması bekleniyor. Yayınlanan traliler'daki görüntüler, oynayış ve hikayenin küçük bir kısmı gerçekten de iyiye benziyordu. Karakterlerin konuşmaları ve bizi içine alan hikaye gerçekten de hoş gözüküyordu. Bu geminin görünen tarafı. Battlefield 3'te ilk çıkacağı zamanlar hikayenin gerçek bir hikayeden alındığı ve eski bir askerin oyunun hikaye modunu oynadıktan sonra kendini eskisi gibi asker hissettiği ile ilgili haberler gelmişti. Hikaye modunu oynadıktan sonra bunların gerçek olmadığını anladık. Zaten EA'nın Battlefield 3'ün raporlarında söylediğine göre Battlefield oyuncularının büyük çoğunluğu oyunun hikaye modunu bitirmemiş bile. Zaten oyuncuların bu seriden bekledikleri şey Multiplayer, ama Call of Duty gibi insanları etkileyen bir hikaye modu olsa hiç fena olmaz. 


Oyunun asıl can alıcı noktası olan Multiplayer'a geldik. Bu oyunu alan çoğu kişi (ben de dahil) multiplayer için alıyoruz. Açıkçası oyunun multiplayer kısmıyla ilgili çok bilgi verilmediğinden multiplayer kısmıyla ilgili çok yorum yapamayacağız. İlk Battlefield'dan beri multiplayer ağırlıklı olan oyun, kendini çok geliştirdi. En son Battlefield 3'te oynadığımız multiplayer'la Battlefield 2 arasındaki devrim çok çabuk anlaşılıyordu. Bu devrimle silahlara ek parçalar eklemek(lazer, dürbün gibi), araçları geliştirmek gibi şeyler vardı, bunlarda oyuncuların ilgisini fazlasıyla çekti ve Battlefield 3'e ödüller yağdı. Aynı devrimi gerek çıkış süresinin kısalığından, gerek şuan ki teknoloji yüzünden beklemiyoruz. Ancak Battlefield 4'ün kendi çapında büyük yenilikler yapacağına inanıyoruz.


Sonuç kısmına gelecek olursak Battlefield 4'ün ne zaman çıkacağı belli değil ama çıkış süresinin bu kadar kısa olması ve yeni nesil haberleri verildikten sonra tanıtılmasından sonra Battlefield 4'ün yeni neslin çıkış oyunlarından olacağını zannediyoruz. Çıkış zamanıyla ilgili bilgi verilmese de oyun ön siparişe açık ve fiyatı da diğer oyunlara göre çok yüksek(70€). Buradan oyun için ön sipariş verebilirsiniz. Battlefield 3'le arasında bu  kadar kısa zaman olması bazı oyuncuları üzüyor. EA firmasının paragöz politikaları sayesinde Battlefield 3'e bu kadar para vermişken, Battlefield 3'ün tadını alamadan yeni Battlefield'ın çıkması bizi de çok üzüyor. Oyunu en kısa zamanda bekliyoruz.  Yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Aşağıdan, yayınlanan 17 dakikalık videoyu izleyebilirsiniz.

1 yorum: