6 Nisan 2013 Cumartesi

Watch Dogs - Ön İnceleme



Merhaba TeknoKutup okurları. Bugün de bir ön inceleme ile karşınızdayım. Biliyorsunuz Ubisoft son birkaç senedir yaptığı kaliteli oyunlarla çok yüksek başarılar elde etti. Şimdi yaptığı oyun Watch Dogs ile de büyük başarılar elde edecek gibi duruyor. 



Açıkçası Watch Dogs'un videosunu ilk izlediğimde Assasin's Creed ve GTA karışımı gibi bir şey düşünmüştüm. Grafiklerinde de biraz şişirme olduğunu düşünmüştüm aslında. Ama yayınlanan videolardan ve gelen bilgilerden, oyunun daha fazlası olduğu çok rahat anlaşılabiliyor. Açıkçası E3'te ilk gösterildiğinde bizi çok heyecanlandırmıştı. Biraz GTA havası almıştık. Sonrasında adamımız gittikçe daha bir güzelleşmeye başladı. Yağmurda ellerini cebine atıp o yürüyüşü, bardaki sahneleri ve aksiyon sahneleriyle adeta yürekleri hoplatıyordu. Çatışma sahnelerindeki arabanın içinden adam çıkarması, arabaların üzerinden kayması ve aynı zamanda çatışmaya girmesi hepimizi çok etkilemişti. Biz orada GTA V'i beklerken karşımıza daha değişik bir şey geldi ve biz bu değişimden ilk defa memnunduk.

 Açıkçası bir oyunun bunu başarabilmesi benim için ve muhtemelen sizin içinde büyük bir başarıdır. Elimizdeki telefon sayesinde insanların bilgilerine ulaşabileceğiz, yakınımızdaki kameraları kendi lehimize kullanabileceğiz ya da trafik ışıklarıyla oynayıp kazalar yaratabileceğiz. Teknolojiyle oyuncak gibi oynayıp, bol bol aksiyon yaşayacağız. Oyunun oyun içi videolarında ve teaser'ında bizi nelerin beklediği aşağı yukarı anlaşılıyordu. Ama bizi bekleyen şeylerin daha önce hiçbir oyunda görmediğimiz bir oynayış ve hikaye olması bu oyunu oynamak için bize bir neden daha veriyor.
 Oyundan biraz bahsetmek gerekirse, Aiden Pearce adlı bir karakteri yöneteceğiz. Aiden bir hacker ve videolarında izlediğimiz kadarıyla bu adam bir şeylerin peşinde. Elinde bulunan silah dönemin en güçlü silahlarından(hack) ve bu adam bunlar sayesinde ister polislere ister düşmanlarına her zaman üstünlük sağlıyor. İster oyundaki aksiyon teması olsun, isterse bize getirdiği bu yenilikler olsun. Bu oyunun şimdiden gönlümüzün bir yerinde GTA gibi ya da Assasin's Creed gibi yer tutmasını sağlıyor. Geçenlerde yapılan PS4 Meeting'de oyunun PS4'e de geliceğini duyunca çok heyecanlanmıştım aslında.
 Bu oyunu normal grafiklerde oynamak bile güzel olacakken PS4'ün muhteşem grafikleriyle ve akıcılığıyla oynamak beni ve tüm oyun dünyasını sabırsızlandırıyor. PS4 meeting'de oyunun PS4'ün çıkış oyunlarından olacağı açıklanmıştı. Gelen bilgilere göre PS4 gelecek yılbaşında oyuncularla buluşacak. Bu da demek oluyor ki, Watch Dogs'u da oynamamıza az bir vakit kaldı.

İşte bu da bahsettiğimiz oyunun videosu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder